5G op Zee

Betere verbinding met het vasteland, minder CO2-uitstoot op zee.

Uitdaging 

Je hebt het aan land misschien niet door, maar ook op het water wordt hard gewerkt. Bijvoorbeeld aan het bouwen van windmolenparken in de Noordzee. Dat begint met het onderzoeken van de bodem, zodat de bouwers weten waar de windmolens moeten staan. Daar is data en communicatie voor nodig. Maar net als met elke klus op het water, is verbinding met het vasteland moeilijk. 

Oplossing 

De oplossing: 5G. Ook op zee. Met supersnelle internetverbinding kunnen onderzoekers op afstand meewerken. Bijvoorbeeld met AR. En meekijken kan met livestreams. Hoeven ze dus niet meer echt aan boord van het schip.

Resultaat 

Als al die onderzoekers niet mee hoeven, kunnen we kleinere boten gebruiken. Of zelfs boten die zichzelf besturen. Die kleine boten hebben maar weinig CO2-uitstoot. Veel beter voor het milieu dan grote schepen met veel bemanning.

Wanneer je iemand van boord haalt, moet er iets voor terugkomen. En dat is die enorm belangrijke dataverbinding.
Marteyn Blok, oprichter Simon Remote Survey

Heb jij een innovatief idee?

Meld je aan

Met 5G-verbinding kunnen onderzoekers vanaf het vasteland meewerken aan onderzoek op zee. Daardoor kunnen kleinere schepen gebruikt worden. En dat betekent minder CO2-uitstoot. 

Innovatie Lab & 5G op Zee.

Innovatie Lab support connectiviteit en duurzaamheid. 5G op Zee zorgt voor beiden. Connectiviteit omdat 5G op Zee zorgt voor verbinding tussen het water en het vasteland. En duurzaamheid omdat de slimme oplossingen zorgen voor minder CO2-uitstoot. Win-win. 

  • Townmaking Institute

    Meer veiligheid op het fietspad met behulp van IoT.

  • Unpluq

    Ontsnap aan je telefoon en bespaar tijd voor belangrijkere dingen.

  • LabelFuse

    Real-time analyse van camerabeelden met slimme software.