Technologie

Deze apps helpen je als horecaondernemer in de anderhalvemeter-economie

Vanaf 1 juni mogen horecazaken hun deuren weer openen. Hoewel het een tijd terug bijna ondenkbaar was om in cafés en restaurants 1,5 meter afstand te houden, moeten we er toch echt aan gaan geloven. De anderhalvemeter-samenleving wordt de nieuwe norm. Slimme oplossingen zoals apps en handige tools schieten daarom als paddenstoelen uit de grond. Wij hebben de meest geschikte voor je op een rij gezet. Zo wordt het waarborgen van de anderhalvemeter-economie als horecaondernemer een stuk makkelijker.

Clock 3 min
Artikel delen

Apps voor Ondernemers.

apps-ondernemers_social

Van boekhouden tot brainstormen: dit zijn de beste apps voor iOS en Android om jouw bedrijf tot een succes te maken. Lees snel het gratis e-book.

Lees direct
Even snel aanschuiven voor een bak koffie of de hele avond op het terras met vrienden zit er voor de consument voorlopig niet in. Als horecazaak ben je verplicht om bepaalde maatregelen te treffen. Veel ondernemers zijn nog sceptisch: hoe houd je te allen tijden genoeg afstand? Hoe kan ik verantwoord de hygiëneregels naleven en hoe waarborg ik de gezondheid van mijn klanten én personeel? Het tegengeluid komt van initiatiefnemers die onderzoeken wat wél mogelijk is. Zij stelden zich voor hoe een avondje in een anderhalvemeter-restaurant eruit zou zien. Met onderstaande apps raakt de magie van de horeca nog niet verloren.

Slimme afstandsmeter Aura Aware 

Genoeg afstand houden in een restaurant of café lijkt op het eerste gezicht onmogelijk, zeker als je een kleine zaak hebt. Aura Aware is een slimme afstandsmeter die medewerkers en gasten helpt om een veilige afstand te bewaren. Het slimme apparaatje detecteert de mensen in de ruimte en waarschuwt beide partijen met een rood lampje om de juiste afstand te nemen. Geen gedoe meer dus met afzettape of linten. Op deze manier laat je klanten wennen aan de 1,5 meter zonder dat je je complete tent hoeft te verbouwen.

Je eigen temperatuur meten met de TemperatuurCheck

Dit efficiënte apparaat meet door middel van een gezichtsscan de lichaamstemperatuur van je gasten. Bij binnenkomst kunnen zij zelf hun temperatuur controleren en binnen 2 seconden laat de tool zien of de klant verhoging heeft. Op deze manier kan de bezoeker zijn of haar eigen verantwoordelijkheid nemen en rechtsomkeer maken. Maar ook als ondernemer kun je klanten weigeren om het welzijn van de overige gasten te beschermen. De informatie wordt niet opgeslagen, dus een veilig gevoel voor iedereen.

Contactloos bestellen met Orderli

Met Orderli kunnen je gasten vanaf de tafel met hun eigen telefoon bestellen, zonder een app te hoeven downloaden. Klanten hoeven de menukaart niet aan te raken. Door simpelweg de QR-code op het object te scannen, krijgen zij digitaal de menukaart geserveerd. Je personeel kan op deze manier goed de anderhalvemeterregel naleven en alsnog op gepaste afstand een praatje maken. Achteraf betalen je gasten gemakkelijk vanaf hun eigen telefoon. Geen gedoe met pinautomaten en klanten die bij de kassa wachten om af te rekenen. Veilig, snel en corona-proof.

Met de QR kubus van Orderli hoeven gasten alleen maar de QR code te scannen om het menu in te zien en te bestellen. Foto: Orderli

Hygiënisch en veilig je hotelkamerdeur openen

Ook hotels zijn vanaf 1 juni verplicht maatregelen te treffen voor een veilig verblijf. De webapplicatie Guestkey stond pre-corona al in de steigers, maar is nu versneld uitgerold om hotelketens de mogelijkheid te geven om op een veilige en hygiënische manier te communiceren met gasten. Guestkey is een digitale sleutel waarmee zij zelf hun hoteldeur kunnen openen. Ook de hotelmappen die gasten standaard bij het inchecken meekrijgen, zijn via de app verkrijgbaar. Niet alleen hoteldeuren, maar ook de deur van de fitnesszaal en het zwembad open je via de applicatie. En roomservice? Die roepen gasten ook gemakkelijk op via Guestkey.

Snel inzicht in de capaciteit van de buitenruimte

Argaleo is een social distancing-tool waarmee de capaciteit op drukbevolkte plekken wordt gemeten. Veiligheidsregio’s, gemeenten en politie kunnen dit hulpmiddel inzetten om te bepalen hoeveel mensen op bepaalde plekken aanwezig zijn, om zo goed te handhaven op de anderhalvemeter-regel. Denk daarbij aan parken en rijen voor de supermarkt. Nu is daar de mogelijkheid aan toegevoegd om de capaciteit van de vele terrassen objectief inzichtelijk te maken. Veel gemeenten verruimen vanaf 1 juni de terrasruimte en accepteren sneller vergunningaanvragen. Dan is Argaleo een goede tool om inzicht te krijgen in de hoeveelheid mensen op je terras.

Een eerlijk platform voor jouw (bezorg)restaurant

Bistroo.nl is anders dan andere bezorgapps. Waar grote maaltijdbezorgdplatformen hoge commissies vragen, doet Bistroo.nl dat anders. Zij werken met een lagere commissie dan concurrenten, hanteren geen betaaltermijnen en werken met directe uitbetalingen bij bestellingen. Ook heb je niet te maken met onboardkosten of investeringen. Zij faciliteren restaurants in een no-nonsense online verkoopomgeving met bestellen, bezorgen en afhalen. En dat is fijn als je restaurant voor een groot gedeelte omzet maakt met bezorg- en afhaalmaaltijden.

Wennen aan de anderhalvemeter-economie

Het wordt dus even passen en meten. De anderhalvemeter-samenleving blijft voorlopig onderdeel van ons leven. Als ondernemer sta je voor een enorme uitdaging om alles in goede banen te leiden, en dat vergt moed, optimisme en strijdlust. Focus je vooral op wat er wél mogelijk is. Met de nodige aanpassingen kan je vanaf 1 juni veilig en verantwoord je zaak weer openen.

apps-ondernemers_social

Apps voor Ondernemers.

Van boekhouden tot brainstormen: dit zijn de beste apps voor iOS en Android om jouw bedrijf tot een succes te maken. Lees snel het gratis e-book.

Lees direct
Artikel delen
Beeld: Shutterstock