Technologie

5 handige apps om grote bestanden te versturen vanaf je mobiel.

Om grote bestanden te versturen, hoef je niet per se achter je laptop te zitten. Fijn voor ondernemers die veel onderweg zijn: met deze 5 handige apps verstuur je makkelijk grote bestanden met je telefoon.
Clock 4 min

Apps voor Ondernemers.

apps-ondernemers_social

Van boekhouden tot brainstormen: dit zijn de beste apps voor iOS en Android om jouw bedrijf tot een succes te maken. Lees snel het gratis e-book.

Lees direct
Grote bestanden versturen via een app op je mobiele telefoon is tegenwoordig goed mogelijk. Daar hoef je echt niet eerst voor achter de laptop te kruipen. We hebben 5 handige apps voor je uitgeprobeerd, zodat je ook onderweg foto’s, video’s of andere grote bestanden kan sturen.  

WeTransfer: grote bestanden sturen via de mail.

Veruit de bekendste dienst om grote bestanden mee te mailen is WeTransfer. Via de mail kan je vaak maar 10 MB aan documenten per keer verzenden. Bij WeTransfer is dat wel 2 GB. Deze dienst is er niet alleen als website voor je desktop, maar ook als mobiele app. De app werkt alleen wel iets anders. 

Via de WeTransfer app upload je een bestand vanaf je telefoon, bijvoorbeeld een foto. Vervolgens krijg je een paar opties. Je kan het bestand toevoegen aan een bord, en het hele bord met iemand delen, of meteen een link delen. Deel je een link, dan kan de ontvanger erop klikken en het bestand downloaden. 

De borden geven een interessante extra optie. Niet alleen deel je daarmee veel bestanden, maar organiseer je ze ook goed. Heb je meerdere bestanden die je met iemand wil delen, dan kan je ze op een bord zetten en het bord delen met deander. Zo hou je overzicht en wordt het gebruik makkelijker. 

Cijfer: 8 

+ Makkelijk in gebruik 

+ Erg overzichtelijk, zeker met de borden 

+ Gratis te gebruiken 

– Je verstuurt niet letterlijk het bestand, maar een link ernaartoe 

WeTransfer is gratis te downloaden voor Android en iOS.

MailBigFile: gratis meer dan 2gb versturen.

MailBigFile is net als WeTransfer vooral een webapp, maar heeft ook een iOS-app. Wil je die gebruiken, moet je wel een betaald abonnement nemen. Voor Android-gebruikers is er nu nog slecht nieuws: de Android-app is nog in de maak. 

Wil je bestanden versturen groter dan 2 GB? In deze app kan dat gewoon. Je verstuurt bestanden met een grootte van maximaal 20 GB per bestand. Je kan veel bestanden tegelijkertijd uploaden en ze tegelijkertijd versturen. Ook kan je eerder verzonden bestanden nog een keer versturen, als je dat wil. 

Ook fijn: alle bestanden worden versleuteld verstuurd. Mocht een hacker ze dus onderscheppen, dan heeft diegene er niks aan. Om dezelfde reden worden ze versleuteld opgeslagen. Zo Blijven je bestanden veilig.  

Cijfer: 6,5

+ Bestanden worden beveiligd opgeslagen
+ Optie om je eigen branding te gebruiken
+ Al verzonden bestanden worden bewaard
+ Opgeslagen en verzonden bestanden beveiligd met encryptie
– App is alleen te gebruiken met een betaald account
– Vooralsnog is er geen app voor Android

MailBigFile is te downloaden voor iOS. Hier heb je echter wel een Pro- of Business-account voor nodig, wat 22 of 90 euro per jaar kost. De web-app is gratis te gebruiken.

Google Drive: overal toegang.

Met Google Drive sla je grote documenten in de cloud op. Het voordeel van een cloud, is dat je van elke computer of telefoon, overal ter wereld, gewoon bij je eigen bestanden kan Met een Gmail-account heb je toegang tot de cloud, je e-mail en agenda en vergader je online met Google Meet. Bestanden met Google Drive verzenden is vooral handig als het document groter is dan de Gmail-limiet voor bestandsgrootte of als je met anderen aan het document wil samenwerken. Zorg ervoor dat het document dat je wil verzenden toegankelijk is voor de ontvanger(s). Door op de button Delen te klikken, heb je keuze uit meteen verzenden met Google Drive, of een link delen van het document. Deze kopieer je makkelijk naar bijvoorbeeld je LinkedIn-account of Facebook-account. Ontvangers hoeven geen Google-account te hebben om het bestand te bekijken of te bewerken. 

Cijfer 8,5

+ Integratie met Gmail en Google Docs waardoor delen en bestanden koppelen heel eenvoudig is.
+ Ondersteunt heel veel bestandstypen
+ Je krijgt 15 GB gratis. Het goedkoopste abonnement is €1.99 per maand voor 100 GB

– Je hebt een Google-account nodig om Google Drive te gebruiken
– Synchronisatie verloopt niet altijd even vlot. Ook als het een klein bestand is.

Google Drive is gratis te downloaden voor macOS, Windows, iOS en Android.

OneDrive: deel met een groot aantal mensen.

En we blijven in de cloud-sferen met OneDrive. Want een clouddienst als tool om bestanden te delen, was ook Microsoft niet ontgaan. OneDrive is inmiddels geïntegreerd in het Office-pakket en maakt het mogelijk om bestanden uit je cloud makkelijk te verzenden via e-mail. Wil je bestanden met een groot aantal mensen delen? Maak dan een koppeling van het bestand. Deze gebruik je om berichten te plaatsen op Facebook, Twitter of LinkedIn, of te delen via e-mail of chatberichten. Iedereen die de koppeling ontvangt, kan het item bekijken of bewerken. Het delen van bestanden via mail is makkelijker dan bestanden versturen via de mail, omdat je niet vastzit aan een maximaal aantal MBs. 

Cijfer 8

+ Snellere synchronisatie dan Google Drive.
+ Heel goede webapp met diverse bestandsondersteuning, waaronder Office Online.
+ Goede beveiliging van bestanden en veel extra opties zoals vervaldatum toevoegen

– Slechte klantenondersteuning in vergelijking met de concurrenten.
– 5 GB gratis opslagruimte, minder dan Google Drive.

OneDrive is gratis te downloaden voor macOS, Windows, iOS en Android.

Dropbox: de OG van clouddienst services.

1 van de eerste die een goedwerkende clouddienst aanbood was Dropbox. Je installeert de software makkelijk op de apparaten waar je Dropbox op wil gebruiken. Van foto’s en video’s tot gezipte mappen en grote CAD-bestanden: met slechts 1 link verstuur je alles naar iedereen, zelfs als de ander geen Dropbox-account heeft. Met een Dropbox Business-account kan je naast de originele bestanden in Dropbox ook de cloud inhoud van Google Docs, Sheets en Slides en Microsoft Office-bestanden bewaren, bewerken en delen. Je kan wachtwoordbeveiliging aan een gedeelde link toe voegen, een vervaldatum voor een link instellen en downloads uitschakelen. Tools zoals Slack en Zoom verbind je zo aan Dropbox, waardoor je gesprekken en grote documenten op 1 plek houdt. 

Cijfer 7,5

+ Zeer gebruiksvriendelijk. Dropbox maakt automatisch een map aan na het downloaden.
+ Snelle en betrouwbare synchronisatie
+ Biedt een referral-functie aan: wanneer je iemand een link stuurt, krijgen jij én die persoon elk 500 MB opslagruimte extra.

– Wanneer 2 mensen in hetzelfde bestand werken, slaat Dropbox 2 verschillende documenten op. Het kost tijd en moeite om deze samen te voegen.
– 2 GB opslag gratis, het minst van bovengenoemde clouddiensten. Het goedkoopste abonnement kost €9.99 per maand, daarvoor krijg je wel 1 TB (1000 GB) opslagruimte.

Toegankelijk en veilig.

Zeker bij het versturen van grote bestanden wil je dat die veilig en snel aankomen bij de ontvanger. Met een clouddienst kan je ook nog eens bestanden met elkaar delen. Je bent altijd en overal online en je kan opschalen als je bedrijf groeit. Nog een bijkomend voordeel: een werkplek in de cloud hoef je niet te onderhouden, zoals bij softwarelicenties. Het voordeel van een apart verzendplatform zoals WeTransfer is dat de tool heel makkelijk te gebruiken is. En omdat je alle apps eenvoudig op je telefoon bedient, is bestanden delen een fluitje van een cent. 

apps-ondernemers_social

Apps voor Ondernemers.

Van boekhouden tot brainstormen: dit zijn de beste apps voor iOS en Android om jouw bedrijf tot een succes te maken. Lees snel het gratis e-book.

Lees direct
 
Beeld: Odido