Connectiviteit

Werken buiten Europa met onze Internet Op Reis passen.

Steeds meer mensen werken op afstand. Soms thuis, soms in een café en soms zelfs in een ander land. Binnen Europa kan dat makkelijk, omdat je in de EU gewoon je databundel kan gebruiken zoals in Nederland. Buiten de EU kan dat niet. Gelukkig is daar een slimme oplossing voor, onze Internet Op Reis passen. Hiermee kan je voordelig mobiel internet gebruiken, waar ter wereld je ook bent en waar wij een mobiele internetverbinding hebben. In dit artikel vertellen we je er meer over.
Clock 3 min

Dit heb je nodig om als digitale nomade te kunnen werken.

Werken als digitale nomade wordt steeds populairder. Niet gek, want met alle technologie die er tegenwoordig is, wordt het steeds makkelijker. Het enige wat je nodig hebt, is een goede telefoon en laptop met je belangrijkste apps, zoals Microsoft Teams en Outlook. Maar ook een betrouwbare en stabiele internetverbinding. En een fijne werkplek natuurlijk. Goede gadgets zijn ook heel handig. Zoals een powerbank met veel vermogen om al je apparaten mee op te laden. Een wereldstekker, zodat je ook daarmee je apparaten overal kan opladen. En oordopjes of een goede headset om makkelijk mee te videobellen, ook op drukke plekken.

De uitdagingen van werken buiten Europa.

Omdat je buiten de EU niet je normale databundel kan gebruiken kan dit leiden tot hoge roamingkosten voor het gebruik van mobiel internet. Om hoge kosten te voorkomen betekent dit dat je een lokale simkaart voor je telefoon of mifi router moet kopen om die hoge kosten te voorkomen. Gebruik maken van wifi of openbare wifi kan onveilig of minder stabiel zijn. Dat vinden ook digital nomads Ilonka en Riel van Thailand Magazine. Voor dit prachtige online magazine werken ze veel in het buitenland, zo hebben ze net een digitale reisgids over Thailand uitgebracht. En over dat werken in het buitenland spraken we hun al eerder.

Riel: ’Voor Thailand Magazine zitten we, zoals nu, veel in Thailand. Er is niks onhandiger en onveiliger dan bij aankomst op het vliegveld van simkaart te moeten wisselen. Je kan je sim kwijtraken en op het vliegveld betaal je vaak ook nog meer voor een lokale sim dan als je die ergens anders koopt. Daar komt ook bij dat je voor je administratie al die papieren bonnetjes goed moet bewaren.’ Heeft het gebruik van een lokale sim nog andere nadelen? Volgens Riel wel. De bereikbaarheid van je bedrijf heeft er bijvoorbeeld onder te lijden: ‘Als je een lokale sim in je telefoon hebt, ben je voor je relaties en familie in Nederland niet bereikbaar. Hierdoor moet je om de zoveel tijd van simkaart wisselen. Erg onhandig.’

Met onze Internet op Reis passen hoeft dat niet meer. Want daarmee koop je een lokale databundel voor het land waarin je werkt. Je bestelt Internet Op Reis met de link in de welkom sms die je krijgt zodra je in een ander land aankomt. Of je koopt hem gewoon direct in de Mijn Odido app. 

Daarom wil je Internet Op Reis van Odido.

Een Internet Op Reis pas heeft veel voordelen. Het is een voordelige databundel die je direct bij Odido koopt. Betekent dat je je eigen simkaart niet meer uit je telefoon hoeft te halen en te vervangen door een lokale sim. Dat is fijn en veilig. Als je je eigen simkaart of eSIM vervangt door een lokale sim, kan je niet meer bellen en gebeld worden met je eigen telefoonnummer. Onhandig voor klanten en relaties die je willen bereiken. En als je je eigen simkaart in je telefoon laat zitten, kan je die ook niet onderweg verliezen.

Met een Internet Op Reis pas blijf je bereikbaar op je eigen telefoonnummer, ook als je belt of wordt gebeld. En in Mijn Odido of de Odido App kan je altijd realtime je verbruik inzien. Echt handig. Weet je meteen hoeveel data je nog hebt en of het tijd is om een nieuwe pas te kopen. Als je pas voor 80% op is, krijg je een seintje. Als de pas echt op is, stopt deze automatisch. En mocht dat nodig zijn, dan kun je eenvoudig weer een nieuwe aanschaffen. Ook handig: al je zakelijke kosten staan op 1 factuur. Hoef je in het buitenland geen bonnen meer te bewaren en in te scannen voor je administratie.

Zo werkt Internet Op Reis.

Per land kan je kiezen uit 2 Internet Op Reis passen. Een M-pas voor 14 dagen of een XL-pas voor 31 dagen. Voor een aantal landen, zoals Zwitserland, is er ook een kleinere pas te koop. Speciaal voor mensen die daar alleen op doorreis doorheen komen. Blijf je langer dan 31 dagen in een land? Geen punt. Je kan meerdere Internet Op Reis passen kopen. Zo heb je altijd genoeg data. Zolang als je het nodig hebt. En, zoals je gelezen hebt, is een Internet Op Reis pas kopen heel makkelijk.

Goed om te weten: je koopt een Internet Op Reis pas voor 1 land. Betekent dat je die pas alleen in dat land kan gebruiken. Koop je een pas voor Thailand? Dan kan je die alleen in Thailand gebruiken. Reis je daarna door naar Cambodja? Koop dan een nieuwe Internet Op Reis pas voor Cambodja.

Internet Op Reis

Wil je meer weten over onze Internet Op Reis passen, zoals wat ze kosten, hoeveel data ze hebben en hoe je ze koopt? Check onze pagina over ons netwerk in het buitenland.

Beeld: Odido