Kies voor een sterk wachtwoord.
Als je je wachtwoorden verandert, kies dan voor een sterk wachtwoord. Een wachtwoord dat moeilijk door anderen te raden is. Dat klinkt misschien logisch, maar hoewel iedereen weet dat het niet slim is, blijft het aantrekkelijk om te kiezen voor ditiseenwachtwoord of welkom01. Simpelweg omdat je het makkelijk kan onthouden.
Aanbiedingen voor ondernemers.
Ondernemen op het supersnelle en krachtige netwerk van Odido, met de beste telefoons, tegen een scherpe prijs.
Bestel nu
Tips voor een sterk wachtwoord.
Aanbiedingen voor ondernemers.
Ondernemen op het supersnelle en krachtige netwerk van Odido, met de beste telefoons, tegen een scherpe prijs.
Dat jij je wachtwoord makkelijk kan onthouden, betekent helaas ook dat cybercriminelen het makkelijk kunnen raden. Zo maak je het ze makkelijker om je gegevens stelen en word je makkelijker slachtoffer van spoofing. En dat wil je natuurlijk niet. Zorg er daarom voor dat je wachtwoord niet zomaar te raden is. Een voorbeeld van een sterk wachtwoord is 8x!m7@P#. Vind je het lastig om zelf een sterk wachtwoord samen te stellen? Helpen we je mee. Dit zijn onze tips:
- Hoe langer je wachtwoord, hoe beter. Gebruik altijd 8 of meer tekens.
- Kies nooit 1 bestaand woord. Maak liever een hele zin.
- Combineer letters, cijfers en symbolen.
- Gebruik geen persoonlijke informatie die (makkelijk) te achterhalen is. Zoals je geboortedatum of woonplaats.
- Hergebruik je wachtwoord niet op verschillende websites. Bedenk overal iets unieks.
Heb je een sterk wachtwoord verzonnen? Check ‘m met de wachtwoordkraaktest van veiliginternetten.nl. Zie je meteen of je goed zit.
Bewaar ‘m veilig in een wachtwoordkluis.
Heb je een sterk wachtwoord verzonnen? Zorg dan dat je ‘m veilig opslaat. Het meest veilig is natuurlijk om al je wachtwoorden zelf te onthouden. Maar dat gaat niet altijd. Snappen we. Een wachtwoordmanager zoals 1Password of LastPass helpt daarbij. Dat is een soort digitale kluis waarin je al je inloggegevens opslaat. Je wachtwoorden zijn dan goed beveiligd met software. En je hoeft nog maar 1 wachtwoord te onthouden: dat van de kluis zelf. Wel zo makkelijk.
Nog veiliger: 2FA.
Ga nog een stapje verder – letterlijk – en beveilig je accounts met tweestapsverificatie (2FA). 2FA is een extra laag beveiliging voor je account. Om in te loggen, moet je na het invullen van je wachtwoord nog een 2e stap doen. Meestal een unieke code invullen die je krijgt via sms of met een authenticatie-app. Zo wordt het voor een hacker veel moeilijker om in te loggen op je account, zelfs als de hacker je wachtwoord heeft.
Gebruik passkeys.
Een passkey, oftwel een toegangssleutel, is een unieke code die je niet zelf hoeft te verzinnen. Doet je telefoon of ander apparaat voor je. Log in op je Apple- of Google-account en geef aan voor welke websites je een passkey wil instellen. De passkeys worden voor je verzonnen en veilig opgeslagen in je iCloud-sleutalhanger of in je Google-account Handig. Zo heb je voor elke website een sterk wachtwoord wat je niet zelf hoeft te onthouden. Je passkeys ontgrendel je namelijk met je vingerafdruk, gezichtsherkenning of unieke pincode. Goed om te weten: als je een telefoon van Apple hebt moet je telefoon iOS16 of iOS17 hebben om passkeys te kunnen gebruiken.
Odido helpt je online veilig te zijn.
Bij Odido vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Maar ook dat iedereen online veilig is. Want als je je veilig bent, voel je je beter. En geef je internetcriminelen geen kans om bedrijfsinformatie te stelen. Om je daarmee te hlepen bieden we verschillende oplossingen voor de online veiligheid van je bedrijf. Zoals DDoS Protection en Next Gen Firewall. Vertellen we je graag meer over. Het kan ook zo.
Aanbiedingen voor ondernemers.
Ondernemen op het supersnelle en krachtige netwerk van Odido, met de beste telefoons, tegen een scherpe prijs.