Technologie

Microsoft Teams in VR: het kan straks met de Meta Quest 2.

Online overleggen met collega’s in Microsoft Teams is voor de meesten van ons niks nieuws. Maar heb je al gehoord van virtual reality in Microsoft Teams? Het kan met de Quest 2 VR-bril van Meta. Hiermee beleef je een immersive experience, bijvoorbeeld in Microsoft Teams. Vertellen we je meer over.

Clock < 1 min
Artikel delen

Met de nieuwe VR-bril van Meta gebruik je straks alle apps van Microsoft 365 in zogenaamde workrooms. Mark Zuckerberg lichtte dit tijdens het Meta Connect event toe: ‘We denken dat deze ervaring de basis zal vormen van het virtuele kantoor van de toekomst.’ Dit virtuele kantoor van de toekomst draait niet alleen om vergaderen, want Microsoft brengt ook Windows 365 naar Quest. ‘Hiermee heb je een nieuwe manier om de volledige Windows-ervaring, inclusief alle gepersonaliseerde apps, inhoud en instellingen, naar je VR-apparaat te streamen,’ vult Microsoft CEO Satya Nadella aan.

Snel, stabiel en veilig zakelijk internet?

ai-menselijk-houden-chatgpt-business-blog-web

Ontdek nu de mogelijkheden voor jouw bedrijf. 

Lees meer
Het nieuwe werken.

Bedrijven werken zo samen op een manier die veel lijkt op hoe we op kantoor samenwerken. Maar dan zonder dat je hiervoor fysiek op kantoor hoeft te zijn. Microsoft en Meta rollen deze nieuwe functies de komende maanden uit. Zo blijft de toekomst van werken in ontwikkeling. ‘We brengen een vergaderervaring van Microsoft Teams naar Meta Quest om mensen nieuwe manieren te bieden om met elkaar in contact te komen,’ zegt Satya. ‘Je kan verbinden, delen en samenwerken alsof je echt bij elkaar bent.”

HoloLens

Maar wat gaat Microsoft dan met haar eigen VR-headset HoloLens doen? De tech-gigant verwacht binnenkort met een update voor de HoloLens te komen.

Goede internetverbinding.

Het verbaast je waarschijnlijk niet, maar wil je straks VR in Microsoft Teams gebruiken? Dan is het belangrijk om een goede stabiele internetverbinding te hebben. Met VR creëer je een gigantische hoeveelheid data die soepel van de ene werkplek naar de andere werkplek verstuurd moet worden. Zoek je een goede zakelijke internetoplossing hiervoor? Bij Odido helpen we je.

ai-menselijk-houden-chatgpt-business-blog-web

Snel, stabiel en veilig zakelijk internet?

Ontdek nu de mogelijkheden voor jouw bedrijf. 

Lees meer
Artikel delen
Beeld: Odido