Telefoons

iPhone 14: Apple-telefoon vol nieuwe features en updates.

Ieder jaar kondigt Apple haar nieuwe iPhone in september aan. Op 7 september 2022 was dat niet anders: tijdens een interessante lezing presenteerde de CEO van Apple, Tim Cook, de nieuwe iPhone 14. Een telefoon met heel veel nieuwe functies en slimme verbeteringen. Benieuwd naar de details? Business Blog zette de hoogtepunten van de presentatie voor je op een rijtje. Lees snel verder.

Clock 5 min
Artikel delen
De iPhone wordt gepresenteerd in het jaar dat de iPhone al haar 15e verjaardag viert. Op 9 januari 2007 presenteerde Steve Jobs de allereerste iPhone. Een telefoon die alles veranderde. En met 15 jaar iPhone, vieren we ook 15 jaar aan technologische vernieuwingen. Want de kenmerken van de eerste iPhone (o.a. 128 MB geheugen en 4 GB opslagruimte) lijken in niets meer op de functies van de iPhone 14. Het bewijs dat Apple 1 van de meest vernieuwende bedrijven ter wereld is.

Dit is de nieuwste iPhone

Founder_visual_iPhone14Pro_ProMax_Launch_1800x800-lr

Ben je op zoek naar de nieuwste iPhone? De iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max zijn net uit! Ontdek ze hier…

Bestel nu
iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max.

Tim Cook en zijn collega’s kondigden de iPhone 14-serie in 2 delen aan. In het 1e deel kwamen de iPhone 14 en de iPhone 14 Plus aan bod. In het 2e deel stonden de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max centraal. Het meest opvallende aan deze telefoons is het zogenaamde Dynamic Island — een nieuw kenmerk dat bovenaan het scherm geplaatst is om op een slimme manier je iPhone te gebruiken. Aangedreven door A16 Bionic, de snelste chip ooit in een telefoon, heb je met de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max de allereerste 48MP hoofdcamera met een quad-pixel sensor en Photonic Engine, waarmee je foto’s bij weinig licht erg verbeteren. Deze functies maken de iPhone nog onmisbaarder voor dagelijkse taken, creatieve projecten en nu zelfs noodsituaties met de Crash Detection-functie.

Dynamic Island

Apple-iPhone-14-Pro-iPhone-14-Pro-Max-Dynamic-Island-demo-3up-lr Met Dynamic Island kan je op een nieuwe manier met je iPhone communiceren. Het past zich in realtime aan om belangrijke waarschuwingen, meldingen en activiteiten weer te geven. Met de introductie van het Dynamic Island is de TrueDepth-camera opnieuw ontworpen om minder groot in het scherm aanwezig te zijn. Zonder de inhoud op het scherm te belemmeren, houdt het Dynamic Island een actieve status om gebruikers makkelijker toegang te geven tot de bedieningselementen. Activiteiten die op de achtergrond meedraaien, zoals kaarten, muziek of een timer, blijven zichtbaar en interactief. En apps van derden die informatie bieden zoals sportuitslagen en het delen van ritten met Live Activiteiten kunnen profiteren van het Dynamic Island.

Camera

Apple-iPhone-14-Pro-iPhone-14-Pro-Max-back-camera-220907 Met de iPhone 14 Pro en haar Photonic Engine kan je nog beter fotograferen. Ook als je gemiddeld tot weinig licht hebt. Hoe dat kan? Door een diepe integratie van hardware en software: tot 2x op de hoofdcamera, tot 3x op de Ultra Wide camera, tot 2x op de Telephoto camera en tot 2x op de TrueDepth camera. Photonic Engine maakt deze dramatische kwaliteitsverbetering mogelijk door Deep Fusion eerder in het beeldproces toe te passen om bijzondere goede details te leveren en texturen te behouden, betere kleuren te bieden en meer informatie in een foto vast te houden.

Crash Detection

Apple-iPhone-14-Pro-iPhone-14-Pro-Max-Crash-Detection-220907 De hele iPhone 14-reeks heeft veiligheidsopties die noodhulp kunnen bieden. Met een nieuwe dual-core versnellingsmeter die G-krachtmetingen tot 256Gs kan opmerken en een nieuwe gyroscoop met hoog bereik, kan Crash Detection een ernstig auto-ongeluk herkennen. En automatisch de hulpdiensten bellen wanneer een gebruiker bewusteloos is of niet zijn/haar iPhone kan gebruiken. Deze mogelijkheden bouwen voort op bestaande onderdelen, zoals de barometer, die nu veranderingen in de cabinedruk kan detecteren, de GPS voor extra input voor snelheidsveranderingen, en de microfoon, die harde geluiden kan herkennen die horen bij ernstige auto-ongelukken. Ver ontwikkelde door Apple ontworpen bewegingsalgoritmen die zijn getraind met meer dan 1 miljoen uur real-world rij- en crashgegevens, zorgen voor een nog betere nauwkeurigheid.

A16 Bionic-chip

De A16 Bionic-chip in de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max maakt functies als het Dynamic Island mogelijk. Ook zorgt de chip voor een batterij die de hele dag meegaat en levert het indrukwekkende fotografiemogelijkheden. Met 2 high-performance cores en 4 high-efficiency cores is de nieuwe 6-core CPU tot 40% sneller dan de concurrentie en kan hij makkelijk veeleisende workloads aan. De A16 Bionic heeft een versnelde 5-core GPU met 50% meer geheugenbandbreedte – perfect voor grafisch intensieve games en apps – en een nieuwe 16-core Neural Engine.

iOS 16

iOS 16 is gemaakt om te profiteren van de nieuwe mogelijkheden van de iPhone 14 Pro en heeft een nieuw ontworpen vergrendelscherm. Deze is persoonlijker, mooier en behulpzamer en kan met een effect, die bestaat uit meerdere lagen, op kunstzinnige wijze onderwerpen van foto’s voor de tijd plaatsen. Voor inspiratie op het vergrendelscherm biedt de wallpaper-galerij heel veel opties, waaronder Apple-collecties en een weer-achtergrond om live weersomstandigheden te zien terwijl ze door de dag heen veranderen. Met Berichten kan je laatst verzonden berichten bewerken of terughalen en gesprekken markeren als ongelezen om ze later opnieuw te bekijken. Met iCloud Shared Photo Library is het nog makkelijker om een verzameling foto’s met familie te delen. Live Text wordt krachtiger met de mogelijkheid om tekst in video te herkennen en snel valuta om te zetten, tekst te vertalen en meer. En Visual Look Up voegt een nieuwe functie toe waarmee je het onderwerp van een afbeelding kan aanraken en vasthouden om deze van de achtergrond te halen en in apps zoals Berichten te plaatsen.

Apple Watch Ultra

Apple kondigde ook de Apple Watch Ultra aan. Een nieuw product in smartwatchfamilie van Apple. Met een nieuw gedurfd ontwerp en een vele functies. De nieuwe smartwatch heeft een titanium kast van 49 mm en een plat saffierglas dat het grootste en helderste Apple Watch scherm tot nu toe is. Een aanpasbare actieknop biedt direct toegang tot vele handige functies. De Apple Watch Ultra heeft de beste batterijduur van alle Apple Watches, tot 36 uur bij normaal gebruik. De Wayfinder-wijzerplaat is speciaal gemaakt voor het grotere Apple Watch Ultra-display en heeft een ingebouwd kompas in de wijzerplaat.

Benieuwd naar de iPhone 14?

De nieuwe iPhone is opnieuw een telefoon waar je niet omheen kan. Benieuwd naar wat de telefoon voor je onderneming kan betekenen? Check dan nu de iPhone 14 zakelijk en de iPhone 14 Plus zakelijk.

iPhone 16

Inmiddels is alweer de iPhone 16 uit. Het is het toestel waarin AI zijn intrede deed. De iPhone 16 serie zakelijk bestaat uit de iPhone 16 zakelijk, iPhone 16 Plus zakelijk, iPhone 16 Pro zakelijk en de iPhone 16 Pro Max zakelijk.
Founder_visual_iPhone14Pro_ProMax_Launch_1800x800-lr

Dit is de nieuwste iPhone

Ben je op zoek naar de nieuwste iPhone? De iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max zijn net uit! Ontdek ze hier…

BESTEL NU
Artikel delen
Beeld: Apple