Productiviteit

Microsoft Mesh: vergaderen in de metaverse met Microsoft Teams.

Laatst kondigde Microsoft haar eigen metaverse aan: Microsoft Mesh. Op Microsoft Teams kan je volgend jaar in deze virtuele wereld interactief samenwerken en vergaderen. We vertellen je meer over dit gloednieuwe Microsoft product.

Clock 2 min
Artikel delen

Online vergaderen, we doen het al een tijd. Maar communiceren via een scherm is niet altijd even motiverend en voelt vaak onpersoonlijk. Microsoft Mesh verandert de manier waarop we samenwerken en vergaderen. Mesh combineert AR- en VR met de productiviteitstools van Microsoft Teams. In deze metaverse-omgeving werk je via gepersonaliseerde avatars en digitale apparaten samen met je collega’s.

E-book Microsoft Teams voor Admins.

Wil jij weten hoe je met Microsoft Teams je medewerkers op afstand kunt laten werken? Lees je in dit e-book.

Lees direct
Wat is de metaverse?

Een nieuwe driedimensionale wereld, dat is de metaverse. Zie het als een virtuele wereld die parallel naast onze fysieke wereld bestaat. Een wereld waartoe we vrij toegang hebben via internet en hardware-apparatuur. Het is een verzameling van verschillende digitale werelden die met elkaar verbonden zijn. Je kan er een stuk land kopen, een bedrijf starten, elkaar ontmoeten én binnenkort dus ook vergaderen.

Microsoft Mesh: een mix van echt en digitaal.

Collega’s die op afstand werken, kunnen door Mesh samenwerken alsof ze fysiek in dezelfde ruimte zijn. Mesh is geïntegreerd met Microsoft 365 en brengt agenda’s en werkprocessen makkelijk over naar deze nieuwe onlinewereld. Zo weet je precies hoe betrokken je medewerkers zijn en wordt productiviteit verbeterd. Je neemt deel aan een standaard Teams-vergadering met een unieke, gepersonaliseerde avatar in plaats van een statische foto of video.

Hoe werkt Microsoft Mesh?

Je komt in de online Mesh-ruimte met verschillende apparaten, zoals VR- en AR-headsets en de Microsoft HoloLens 2. Mesh bouwt verder op bestaande Teams-functies zoals de Together- en Presenter-modus, die externe en hybride vergaderingen ‘samenwerkingsgerichter en meeslepender maken’, aldus Jeff Teper, corporate vice president van Microsoft en onder andere verantwoordelijk voor de Microsoft 365-productiviteitstools Teams, SharePoint en OneDrive. Microsoft vindt namelijk dat het combineren van de echte en online wereld mensen beter laat samenwerken. Microsoft Mesh belooft het beste van beide werelden. Het laat gebruikers virtueel ‘face-to-face’ samenwerken, waar je ook bent.

Mesh, de toekomst van interactief vergaderen?

Mesh voor Teams is gemaakt om online vergaderingen persoonlijker, boeiender en leuker te maken. De drijfveer achter deze technologie was in eerste instantie bedoeld voor mensen die werken met fysieke 3D-modellen voor het ontwikkelen van fietsen en meubels tot straalmotoren en sportstadions. In deze ruimte leren bijvoorbeeld studenten hoe ze elektrische auto’s moeten bouwen of een mens kunnen ontleden. Microsoft Mesh voegt in ieder geval een extra dimensie toe aan samenwerken. Een interactieve ruimte zorgt voor saamhorigheid en versterkt het gemeenschappelijke doel. Brainstormen gaat makkelijker en stand-ups zijn dan ook echte ‘fysieke’ stand-ups. Zo ziet dat eruit:

Ook interessant:

E-book Microsoft Teams voor Admins.

Wil jij weten hoe je met Microsoft Teams je medewerkers op afstand kunt laten werken? Lees je in dit e-book.

DOWNLOAD GRATIS
Artikel delen
Beeld: Odido