Groei

5 Netflix-films die je als ondernemer gezien moeten hebben.

Wat is lekkerder dan een avondje Netflixen? Zeker in de vakantieperiode is dit een goede manier om te ontspannen. Goed nieuws: met onze kijktips kan je relaxen én doe je inspiratie op voor je bedrijf. Veel plezier!

Clock 2 min
Artikel delen

Myth & Mogul: John DeLorean Season 1.

In de autowereld groeide John DeLorean door van ingenieur tot directeur tot icoon. Onder zijn leiding werden onder meer de Pontiac Firebird, de Pontiac Grand Prix, de Chevrolet Cosworth Vega en de DMC DeLorean sportwagen ontwikkeld. Die laatste werd beroemd in de film Back to the Future (1985). Maar onder de motorkap van zijn roem schuilt duisternis en bedrog. Wat drijft een succesvol ondernemer tot criminele activiteiten? En wanneer is iets niet meer wat het lijkt?

Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates.

Betere badkamers en toiletten in ontwikkelingslanden of een oplossing voor de wereldwijde klimaatcrisis. Dat zijn enorme missies. Welke eigenschappen heb je nodig om ze werkelijkheid te maken? Maak een reis door de geest van miljardair Bill Gates. Ontdek hoe een jeugdvriendschap, de band met zijn zussen en de unieke vriendschap met Microsoft-medeoprichter Paul Allen zijn leven hebben beïnvloed. En laat je inspireren door de gedurfde doelen die hij nastreeft.

Inception

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) breekt in de dromen van mensen en steelt geheimen uit hun onderbewustzijn. Nu krijgt hij de opdracht om het andersom te doen: een idee in het onderbewustzijn van zijn doelwit te implanteren. Als het onderbewustzijn dat doorheeft, gaat het mis. Vooral als het geplante idee niet origineel is. De film onderzoekt het idee van een droom delen en het beïnvloeden van iemands ideeën. Inderdaad, de kern van succesvolle marketing.

Fyre: The Greatest Party That Never Happened.

Ondernemen gaat ook over falen. Deze Netflix Original gaat over het beruchte Fyre Fest: een mislukte poging om in 2017 een muziekfestival te houden op de Bahama’s. Fyre Fest had een luxe festival van 3 dagen moeten zijn, maar bleek een helse ervaring voor de mensen die veel geld betaalden om erbij te zijn. Met gelikte influencermarketing verkocht de organisatie 5.000 tickets, maar een plan om alle beloften waar te maken was er nooit.

Tony Robbins – I Am Not Your Guru.

Life coach Tony Robbins schreef bestsellers met titels als Unlimited Power en Awaken the Giant Within. Hij staat bekend om zijn extreme manier van coachen. In deze documentaire kijken we achter de schermen bij zijn jaarlijkse event. Daar komen duizenden mensen die hun droom willen waarmaken luisteren naar zijn levenslessen over de waarde van tijd, de magie van geven, en de kracht van dankbaarheid. Wat je ook van ‘m vindt, hij flikt het wel.

Artikel delen
Beeld: Odido