Technologie

Slimme polsband Tracky brengt vinder van je kind direct met je in contact.

De schrik van elke ouder: je bent aan het winkelen met je kind en opeens zie je je kind niet meer. Waar begin je met zoeken? De slimme polsband van start-up Personlost zorgt ervoor dat je kind sneller bij je terug is.

Clock 2 min
Artikel delen

De Tracky polsband kan ervoor zorgen dat de persoon die je kwijt bent sneller bij je terug is. De polsband heeft een unieke QR/NFC-code die helemaal volgens de GDPR-regelgeving wordt geregistreerd en opgeslagen. Deze polsband koppel je binnen 30 seconden aan een persoon. Er wordt na registratie van de ouder of voogd (naam, e-mail) alleen nog gevraagd naar de naam en leeftijd van de te koppelen persoon.

Zo werkt de TRACKY.

Business Blog_tracky-person-lost-web

De polsband bestel je in de webshop en vervolgens registreer je deze op personlost.com. Je scant de QR-code op de polsband met de camerafunctie op je telefoon of je vult de unieke code op de polsband in via de homepagina. Daarna kan je inloggen of een account aanmaken. Voor kinderen is er de mogelijkheid de Tracky op te leuken met extra accessoires.

Ben je iemand kwijt, dan kan je die persoon via je account als vermist opgeven. Als de vermiste persoon is gevonden, scant de vinder met de camerafunctie op zijn smartphone de QR-code op de polsband of vult de unieke code op de polsband in via de homepagina. De vinder vult zijn e-mailadres in en krijgt daarna een e-mail die hij moet bevestigen. Nu kan de vinder de verzorger of ouder een bericht sturen (email, sms) of meteen bellen. De locatie waar het kind is kan worden gedeeld. Daarna spreken de vinder en de verzorger of ouder een plek af waar de vermiste persoon kan worden opgehaald.

Nooit meer iemand kwijt.

Naast dat er elk jaar veel kinderen kwijtraken, heeft de politie ook steeds vaker te maken met vermiste ouderen die van huis gaan en de weg terug niet meer weten. Je wilt natuurlijk niet dat dit gebeurt bij je dementerende vader of moeder, of bijvoorbeeld een verwarde cliënt. Met de Tracky-polsband kan de vinder meteen de juiste actie nemen om meteen met de verzorger in contact te komen. Zorg dat je hem omdoet bij je kind of een ander persoon waar je voor zorgt als je naar een drukke plek gaat. De tijd waarin je telefoonnummers op handen moest schrijven is voorbij.

5G

In september heeft Personlost tijdens de officiële opening van Living Lab Scheveningen een voorbeeldmodel van de tweede Tracky generatie laten zien. Deze Gen2 maakt gebruik van active tracking en tracing en werkt ook op het 5G-netwerk. Dit betekent dat de ouder of verzorger altijd kan zien waar de persoon die de Tracky draagt is. De verwachting is dat deze vanaf maart 2021 beschikbaar zal zijn.

Innovatie Lab

Personlost en Tracky krijgen steun van Innovatie Lab van Odido, waar werknemers en start-ups samenwerken aan een betere, verbonden samenleving. De komende tijd zullen we je regelmatig op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen binnen ons Innovatie Lab.

Artikel delen
Beeld: Personlost