Bitwarden – Wachtwoordbeheer
Bitwarden is een login- en wachtwoordbeheerder waardoor u online veilig blijft.
Tijd voor een lesje online veiligheid! We gaan het hebben over wachtwoord apps: gebruik jij er al een? Voorkom de frustratie van vergeten wachtwoorden en log supersnel in met een wachtwoord app. Ook nog eens mega veilig. Wat wil je nog meer? Met zo’n app hoef je nooit meer ‘wachtwoord vergeten’ aan te klikken. Relaxedddd! Lees hier welke wachtwoord apps muy bueno zijn!
Laten we eerlijk zijn. Zonder wachtwoord app is de kans groot dat je voor veel accounts hetzelfde wachtwoord gebruikt. En zoals je misschien al weet: het is slim om voor elk account een ander wachtwoord te gebruiken. Zo kan iemand niet, als hij je wachtwoord heeft geraden, overal toegang tot krijgen. Een wachtwoord app helpt je met het onthouden ervan. Wel zo slim. En veilig!
Daar komt het lijstje. Hieronder tonen we vijf goede wachtwoord apps die je op je telefoon en computer kunt gebruiken. Vamos!
Bitwarden is een wachtwoord app met een flinke lijst aan voordelen. Zo is de app bijvoorbeeld open-source. Waarom dat een voordeel is? Zo kan iedereen de code checken op fouten. Dit zorgt ervoor dat de veiligheid extra goed is te controleren. Verder heeft de app een ijzersterke beveiliging en werkt hij op alle apparaten. Van je laptop met Windows tot je iPhone 13 Pro. Verder heeft de wachtwoord app een heel goede gratis versie en heb je veel extra opties om je wachtwoorden nog veiliger te bewaren. Een slimme keuze!
De browser Google Chrome heeft ook een ingebouwde wachtwoordbeheerder. Wist je dat al? Ook een heel goede keuze. Je hebt veel opties om je wachtwoorden goed te beschermen en het is heel makkelijk om te gebruiken. Extra voordeel? Hij is helemaal gratis en op meerdere apparaten tegelijkertijd te gebruiken.
Toch heeft de ingebouwde wachtwoordbeheerder van Google Chrome ook nadelen. De wachtwoorden werken namelijk alleen in Chrome. Wil je inloggen in een andere app? Dan moet je via je browser op je smartphone naar de website passwords.google.com gaan, inloggen en het juiste wachtwoord kopiëren. Een paar stapjes extra. Toch is het slim om te hebben. En het goede nieuws: Google Chrome zit standaard op je Android telefoon, zoals bij een OPPO Reno 6 of Samsung Galaxy S22 Plus.
De volgende goede wachtwoord app is LogMeOnce. Een app met heel veel mogelijkheden en verschillende abonnementen. Zo heb je een gratis versie met opslagruimte voor al je wachtwoorden. Daarbij zit ook tweestapsverificatie. Nice! Voor € 2,50 per maand heb je een ‘Professional’ abonnement met 1 GB versleutelde opslagruimte en uiteraard ook meer beveiligingsopties. Zoals extra sms-berichten en een extra goede opslagruimte voor creditcardgegevens.
Verder heb je ook het ‘Ultimate’ abonnement. Dit heeft extra beveiliging dat ook gericht is op anti-diefstal. Hoe hoger de prijs, hoe uitgebreider het pakket is qua beveiliging. Maar om je wachtwoorden op te slaan en te beveiligen is de gratis versie al heel goed.
Ook een goede wachtwoord app: Avira Password Manager. Deze app biedt een gratis versie aan met onbeperkte opslag op een onbeperkt aantal apparaten. Ideaal voor de multitaskers onder ons! Daarbij heeft de app een interface die heel gebruiksvriendelijk is. Je weet binnen no-time hoe hij werkt.
Andere specialiteiten? Avira heeft goede tweestapsverificatie, biometrische logins, een ingebouwde authenticator op iOS en Android én sterke wachtwoordcontrole. Ook synchroniseert de wachtwoord app goed alle wachtwoorden tussen al je gekoppelde apparaten. Al met al een heel goede password manager.
Al je wachtwoorden in een digitale kluis bewaren? Ga dan voor de wachtwoord app LastPass. Deze tool heeft ook een gratis versie én een betaalde versie. Wat ’m zo goed maakt? De strenge beveiliging, de wachtwoordgenerator en de meervoudige verificatie.
Verder is de wachtwoord app ideaal mocht je op je computer én smartphone direct toegang willen hebben tot al je logingegevens. Voeg eenvoudig alle accounts toe waarvan je de gegevens wilt bewaren en LastPass onthoudt het voor je. Het mooiste van alles? Het systeem is mega goed beveiligd, waardoor je wachtwoorden gegarandeerd altijd boefproef zijn.
Vaak kies je voor de naam van je kat, lover of de stad waar je in woont. Je voegt er nog een jaartal of een uitroepteken aan toe … et voilà! Een nieuw wachtwoord is geboren. Maar weet jij eigenlijk wel hoe je een sterk wachtwoord maakt? Met deze tips ben jij alle cybercriminelen voor:
Check! Je weet weer wat meer over wachtwoorden en hoe je ze superveilig maakt en bewaart. Ga je voor een van de wachtwoord apps? Slimme keuze. En wel zo veilig!
Nog een tip: met een authenticator app ben je nog beter beveiligd. Zo stel je hem in op je nieuwe telefoon.