Word je vaak gebeld, maar lukt het je niet het gesprek aan te nemen? Dan kan de ander een voicemail achterlaten. Als je die nooit afluistert, is het wellicht beter om je voicemail uit te zetten. Zo voorkom je dat anderen verwachten dat je reageert op een bericht dat je niet beluistert. Zit je met de vraag ‘hoe zet ik mijn voicemail uit?’ We vertellen je hoe je je voicemail kan uitzetten.
Ben je even klaar met je voicemail? Het is heel makkelijk om je voicemail uit te zetten via sms. Sms daarvoor het woord UIT naar 1233. Je krijgt van Odido een sms terug ter bevestiging. Het gaat om het tijdelijk uitzetten. Wil je voicemail toch weer aanzetten? Dan sms je het woord AAN naar 1233. Vanaf dat moment werkt je voicemail als daarvoor.
Je kunt altijd naar je voicemail bellen via 1233. Daar kun je dan makkelijk je welkomstboodschap aanpassen of ontvangen voicemailberichten beluisteren. Wat niet kan, is de voicemail uitzetten. Daarvoor moet je gebruikmaken van de sms-optie of dit doen via Mijn Odido.
Wil je de voicemail definitief uitzetten? Via sms is het tijdelijk. Als je er helemaal vanaf wil, dan log je in op Mijn Odido. Hier kies je ervoor om de voicemail definitief uit te zetten. Tijdelijk kan overigens ook via deze omgeving. Heb je de instellingen aangepast via Mijn Odido? Dan werkt het nog niet gelijk. Start daarvoor je telefoon eerst opnieuw op.
Bij het opnieuw opstarten van je telefoon moet je je pincode invoeren. Weet je die niet meer? Hier helpen we je met het oplossen van het probleem wanneer je de pincode vergeten bent.
Heb je een iPhone? Dan is er Visual Voicemail. Dit is een Voordeelbundel waarmee je met je iPhone een visuele voicemail inbox hebt. Daarin zie je snel en gemakkelijk wie er berichten heeft achtergelaten. Het afspelen daarvan gaat op eenzelfde manier als wanneer je voiceberichten op WhatsApp beluistert. Zo kun je bijvoorbeeld het bericht pauzeren en terugspoelen.
Het afluisteren van deze berichten is gratis. De Visual Voicemail is de eerste twee maanden gratis. Daarna betaal je € 1,99 per maand.
Gaat je voicemail uitschakelen te ver? Dan is het een goed idee om je welkomstbericht aan te passen. Geef daarin aan dat je je voicemail eigenlijk niet afluistert. En als de beller echt met je in contact wil komen, dat deze dan beter even via WhatsApp een bericht kan sturen. Op die manier kun je op het moment dat het jou uitkomt reageren.
Je voicemail pas je zo aan:
Ben je vaak te laat om je telefoon op te nemen en gaat zo een gemist gesprek over op de voicemail? Je kunt de tijd aanpassen. Standaard staat deze op 20 seconden. Je kunt kiezen uit 5, 10, 15, 20, 25 en 30 seconden. Daarvoor moet je een ietwat lange code invoeren in je belscherm.
Mis je veel gesprekken op je zakelijke telefoon? Het is ook mogelijk om die door te schakelen naar je privénummer. Zo mis je misschien minder vaak een gesprek en hoef je je voicemail ook niet uit te zetten.