Stap je over van provider? Bijvoorbeeld omdat je een nieuw mobiel abonnement neemt voor je telefoon? Dan moet je misschien je simkaart vervangen. Hier lees je hoe je dat doet en wanneer je een nieuwe simkaart gebruikt.
Op elke telefoon vervang je een simkaart weer anders. Maar over het algemeen werkt een simkaart vervangen zo:
Je simkaart zit vaak in een vakje aan de zijkant van de telefoon. In oudere modellen zit hij ook weleens onder de batterij van de telefoon. Het gaat dan om telefoons waarbij je de achterkant makkelijk losmaakt. De nieuwste Samsung telefoons en iPhone hebben een vakje aan de zij- of onderkant.
De belangrijkste reden om een simkaart te vervangen is als je een nieuwe provider hebt. Verander je van provider? Dan verander je van simkaart. Stap je over naar Odido en wil je je eigen nummer behouden? Vraag dan nummerbehoud aan.
Verander je van telefoon en past je simkaart niet meer? Dan neem je een nieuwe simkaart. Die vraag je aan bij je provider.
Een andere reden om je simkaart te vervangen? Als hij is geblokkeerd. Dit gebeurt als je 10 keer een foute pukcode invoert. Is je simkaart geblokkeerd omdat je 3 keer een verkeerde pincode hebt ingevoerd? Voer dan de pukcode in. Die vind je altijd in Mijn Odido.
Tot slot moet je je simkaart vervangen wanneer deze stuk is of niet in je nieuwe telefoon past. Deze nieuwe simkaart regelen we snel voor je.
De simkaart is er in 3 formaten: de mini, micro en nano simkaart. De mini is de grootste, de micro wat kleiner en de nano is de kleinste. Bijna elke telefoon heeft de nano simkaart. Krijg je van ons een nieuwe simkaart? Die past altijd. Van ons krijg je een 3-in-1 simkaart. Je bepaalt zelf welk formaat hij krijgt. Past de simkaart toch niet? Ga niet knippen. Zo beschadig je hem en misschien wel je telefoon. Vraag een nieuwe aan in Mijn Odido.
Heb je een nieuwe simkaart nodig? Je kan de gegevens van je oude simkaart overzetten naar je telefoon. Zoals telefoonnummers.
Op een iPhone doe je dat zo::
Op je Android telefoon werkt het zo:
Steeds meer telefoons hebben een nano simkaart en combineren dat met eSIM. Dat is een digitale simkaart. Deze zit al ingebouwd in je telefoon. Met een telefoon die eSIM ondersteunt kan je 2 simkaarten gebruiken. Daarmee ben je op 2 nummers bereikbaar. Bijvoorbeeld voor werk en privé. Zo kan je ook Dual Sim met WhatsApp gebruiken.