Ken jij ChatGPT al? Nee? Too bad! ChatGPT is namelijk een suuuperslimme AI-chatbot die je kan helpen met van alles en nog wat. Van het maken van verslagen tot het bedenken van trainingsschema’s en zelfs het uitschrijven van recepten. Hoe chill als je even inspiratieloos bent? Hier lees je alles over ChatGPT en we leren je meteen even handige trucjes. Thank us later!
Dus, ChatGPT. Dit is een chatbot met kunstmatige intelligentie, ontwikkeld door OpenAI. De chatbot is gespecialiseerd in het voeren van dialogen met menselijke gebruikers. Als je met de chatbot praat, kan-ie een antwoord of reactie creëren op alles wat je maar wil.
Deze slimme chatbot is megapopulair de laatste tijd, net zoals die coole AI-foto apps die je vast voorbij hebt zien komen. Dit is natuurlijk niet voor niks. Je kunt ChatGPT bijna alles vragen en hij heeft er wel een antwoord op. Je kunt ‘m basic vragen stellen zoals: ‘Geef me een lijstje met vijf onderwerpen voor een verslag over panda’s.’ Maar je kunt ook filosofische gesprekken voeren of vragen om een date-idee in Den Haag.
Hoe het precies werkt? Laat ons even wat technische feitjes gooien. De chatbot verwerkt jouw tekst en geeft vervolgens een antwoord dat aansluit bij de context. Hoe-ie dit kan? Nou, door een neural network. Een neural wat? Een neural network is een soort computerprogramma dat is ontworpen om bijna net zoals het menselijk brein te werken. Je kunt ChatGPT bijvoorbeeld zelfs vragen om te antwoorden zoals een puberende tiener. Ietwat creepy, maar ook wel weer vet.
Heb je ChatGPT nog nooit gebruikt en ben je nu wel nieuwsgierig? Snappen we. Hieronder vind je vijf trucjes om het allermeest uit deze fancy chatbot te halen.
Heb je hulp nodig bij het schrijven van een verslag voor je minst favoriete vak? Ugh. Gelukkig kan ChatGPT je hierbij helpen. Hij kan suggesties geven voor waarover je het kunt hebben.
Ben je niet tevreden met wat ChatGPT heeft geschreven? No worries, want ChatGPT kan supergoed naar je feedback luisteren. Je kunt hem zelfs je eigen schrijfstijl leren. Upload een verslag of ander schrijfsel dat je al eerder hebt gemaakt en vraag of-ie deze schrijfstijl kan analyseren. Vervolgens vraag je: ‘kun je een 500 woorden verslag schrijven over onderwerp X in deze schrijfstijl?’ En tada, het is sick hoeveel het artikel lijkt op iets wat je zelf geschreven zou kunnen hebben.
Als je een eigen website of app wil ontwerpen, moet je veel code gebruiken. Loop je hiermee te struggelen en werkt het even niet zoals je wil? ChatGPT is je beste vriend! Mik gewoon de specifieke code die niet goed werkt in de chat en vraag waar de fout zit. Bijna altijd weet de chatbot de fout eruit te halen. Ook geeft-ie je meteen de juiste code. We like.
Weet je even niet wat je vanavond wil koken? Of heb je nog allemaal losse ingrediënten in de koelkast die op moeten? Geef de ingrediëntenlijst door aan ChatGPT en vraag of hij er een recept mee kan maken. Of vraag iets als: ‘Kun je een Italiaans recept voor me bedenken?’ Of course zullen er soms resultaten uitkomen die nergens op slaan, maar er zit altijd wel iets bruikbaars bij! Buon appetito!
Yes, eindelijk een date gescoord met je crush! #happydays. Eén klein nadeel: jij bent degene die moet bedenken wat jullie gaan doen. Omg, de pressure! Maar, geloof het of niet, ook hierbij kan ChatGPT je helpen. Vertel naar welke stad je wil, naar wat voor activiteit je op zoek bent en hij verzint van alles voor je. Je kunt ‘m zelfs vertellen wat de persoonlijkheden van jou en je date zijn. Say what?! Enneh, dit is zelfs leuk om uit te testen als je (nog) geen date op de planning hebt. Je kunt er natuurlijk ook gewoon een best friends date van maken.
Helemaal leuk dus, dat ChatGPT. Toch zijn er ook wat kleine nadelen:
Je kunt ChatGPT gebruiken op je laptop, maar ook gewoon op je telefoon. Wil je 24/7 kunnen chatten, streamen en appen? Dan zijn jij en ons unlimited data abonnement een match made in heaven.