In Glasvezel verhalen vragen we Nederlanders met een bijzonder verhaal waarom snel en stabiel internet zo belangrijk voor ze is. Deze keer is het woord aan Margo Odijk en Peter Buisman. Hij verhuisde voor haar van Amsterdam naar Rotterdam en wonen nu in, wat zij vinden, de leukste wijk die er is. In 2022 kreeg de flat waarin ze wonen Glasvezel. En daar bleek veel behoefte aan…
Weten of je Glasvezel hebt of krijgt? Ontdek het in 5 seconden met onze postcodecheck.
Peter en Margo wonen in een flat op de Soderblomplaats in de wijk Ommoord. In deze typische jarenzestigwijk wonen – toeval of niet – veel 60-plussers. Hun flat telt 8 verdiepingen en 184 woningen, waar ook gezinnen en jonge stellen wonen. Inmiddels gebruiken tientallen huishoudens het Glasvezel internet van Odido.
Peter en Margo regelen veel voor de bewoners in hun wooncomplex. Margo: “Peter is voorzitter van de VVE en ik ben een soort vrijwillige huismeester. We motiveren en inspireren mensen om met hun tijd mee te gaan.”
Bij de keuze om wel of niet over te stappen op Glasvezel van Odido, zijn Peter en Margo dan ook een betrouwbare informatiebron. “Mensen vragen ons hoe het werkt en of ze het ook moeten doen.”
Want interesse in Glasvezel is er, bleek op een door Peter belegde VVE-vergadering. “De meerderheid van de bewoners was vóór een glasvezelaansluiting. Zeker als je met een gezin woont, heeft dat invloed op het internetgebruik. Als je kinderen of kleinkinderen willen gamen en je net aan het videobellen bent, wil je niet dat het internet gaat haperen. Met Glasvezel internet van Odido kan je nog steeds van alles doen. Zonder in te leveren op snelheid en stabiliteit.”
Snel internet is voor Peter en Margo heel belangrijk. “Ik maak mijn eigen sieraden en gebruik het internet vaak om inspiratie op te doen”, vertelt Margo. Peter gebruikt het internet onder andere voor het schrijven en onderzoeken van boeken en artikelen. Hij gebruikt het ook om posters, flyers en presentaties te maken.
Daarnaast hecht hij veel waarde aan veilig internetten. Ook daarin speelt snelheid een grote rol. “Als je veilig wil internetten, kan je een VPN (Virtual Private Network) nemen”, vertelt hij. “Maar dat vreet de helft van je snelheid op. Bij gewoon internet houd je dan weinig over, bij Glasvezel heb je dan nog steeds 500 Mbit/s. Gelukkig maar, want we hebben ook wel wat nodig. De tv is erop aangesloten, de deurbel en de verlichting.”
De aansluiting op Glasvezel van Odido was voor iedereen in de flat snel geregeld. Margo: “We hebben ervoor gezorgd dat alle woningen in elk geval een glasvezelaansluiting in huis kregen. Het afsluiten van een abonnement wordt zo een administratieve procedure, en geen technische.”
Samen met de aantrekkelijke prijs van een Glasvezel abonnement bij Odido, neemt dit bij veel flatbewoners de drempel weg om over te stappen. “Eenmaal aangesloten, volgt de rest bijna vanzelf”, vertelt Peter.
En als er toch problemen zijn, is hulp altijd dichtbij. “We hebben veel contact gehad met Amir van Odido”, vertelt Margo. “Dat contact is altijd goed gebleven. Hij heeft overal zijn kaartje achtergelaten en is altijd goed bereikbaar. Hij is echt onze lifeline”, zegt ze lachend. Peter: “Maar ook buiten Amir is Odido goed bereikbaar en krijg je makkelijk iemand aan de telefoon. Dat is heel fijn voor alle bewoners.”
Glasvezel is het nieuwste netwerk voor internet en tv. Het netwerk is gemaakt van heel fijne vezels van glas. En dat merk je. Of je nu een serie streamt, online een spel speelt of digitaal vergadert: alle data worden sneller dan ooit verstuurd. Odido vindt dat Glasvezel er voor iedereen moet zijn. Daarom bieden we het aan op zoveel mogelijk adressen in Nederland. En het is ook nog eens verrassend betaalbaar. Wel zo fijn.
De voordelen op een rij:
Kom hier meer te weten over Glasvezel.
* Deze waardering kregen we van de toonaangevende benchmarkorganisatie umlaut. We scoorden maar liefst 953 uit 1000 punten.
Weten of je Glasvezel hebt of krijgt? Ontdek het in 5 seconden met onze postcodecheck.
Hier vind je nog meer van onze Glasvezel verhalen: