In Glasvezel verhalen vragen we Nederlanders met een bijzonder verhaal waarom snel en stabiel internet zo belangrijk voor ze is. Deze keer is het woord aan het ‘modelgezin’ van Ferry, Mariska, Tirza, Boaz en Benjamin Gerritsen.
Weten of je Glasvezel hebt of krijgt? Ontdek het in 5 seconden met onze postcodecheck.
Jaren geleden werd dochter Tirza door de schoolfotograaf gevraagd voor een commerciële shoot. Het was het moment dat zorgde dat vader Ferry, vrouw Mariska en hun 2 andere kinderen Boaz en Benjamin uiteindelijk ook het modellenvak inrolden. Ze worden als ‘modelgezin’ regelmatig geboekt voor reclamecampagnes in binnen- en buitenland.
In combinatie met 3 fanatieke internetgebruikers is een goede verbinding onmisbaar. Want er is volop bedrijvigheid in huize Gerritsen. Hoe gaat dat met – inmiddels – 3 pubers onder het dak?
“Het is allemaal heel toevallig gegaan”, vertelt vader Ferry (42). “De schoolfotograaf vertelde dat zij ook wel eens voor een productiemaatschappij werkte. Of we niet eens met Tirza een shoot konden doen voor een speelgoedwinkel? Ik gaf mijn gegevens en ontving vrij snel een mailtje met de vraag om foto’s van Tirza. Ik stuurde een foto waar mijn vrouw Mariska ook op stond, waarop zij aangaf dat ze ook nog een moeder nodig hadden. ‘Leuk’, zei ik, maar Mariska wist niet of ze dat wel wilde. ‘Ik ga echt niet alleen’, zei ze. Dus ik mee, en toen zeiden ze: ‘Wat leuk, een heel gezin, dat hebben we heel vaak nodig’. Zo zijn we er een beetje ingerold.”
“Van pretpark tot vakantiewoning en meubelzaken tot musea: we komen op zoveel leuke plekken”, vervolgt Ferry. “Het is echt een cadeautje om dit met de kinderen te mogen doen.” Maar wie denkt dat de werkzaamheden enkel bestaan uit leuk lachen naar de camera, heeft het mis. Want ook achter de schermen wordt er hard gewerkt.
Zo is Ferry regelmatig bezig met het monteren en versturen van foto’s en video’s, die – altijd met de nodige haast – aangeleverd moeten worden. En dat leidt sinds dochter Tirza naar de middelbare school gaat, nog wel eens tot een digitale file op het netwerk.
Ferry: “Als kinderen op de basisschool zitten, weet je precies wanneer ze weggaan en thuiskomen. Je weet dan precies wanneer je de hele bandbreedte voor jezelf hebt en daar stem je dan je werk op af. Maar als ze naar de middelbare school gaan, komen ze ineens op heel andere tijdstippen thuis. En als ik dan net bezig was met het versturen van een castingfilmpje of ander groot bestand, liep het internet regelmatig vast.”
Geen verrassing. Want aan apparaten geen gebruik in huize Gerritsen. Kinderen hebben hun eigen telefoon, laptop en combineren het maken van hun huiswerk het liefste met streamen en videobellen. Kortom, de verbinding heeft het zwaar. En liet het vaak afweten.
Ferry’s oplossing was weliswaar creatief, maar of het werkte? “Als er weer eens een download vastliep, of alles traag was, deed ik de router maar gewoon een keer aan en uit. Een oplossing van niks natuurlijk, maar ik dacht: ik doe in ieder geval net alsof ik het oplos. Maar het werkte natuurlijk voor geen meter.”
Het nieuws dat er Glasvezel internet van Odido beschikbaar was, werd dan ook door het hele gezin met gejuich ontvangen. “Toen ik het hoorde, heb ik het meteen geregeld.” Sindsdien is Huize Gerritsen ook Huize Weltevree: “Alles werkt hier nu top en razendsnel, dus ik hoef er zelf niet meer aan te zitten.”
Glasvezel is het nieuwste netwerk voor internet en tv. Het netwerk is gemaakt van heel fijne vezels van glas. En dat merk je. Of je nu een serie streamt, online een spel speelt of digitaal vergadert: alle data worden sneller dan ooit verstuurd. Odido vindt dat Glasvezel er voor iedereen moet zijn. Daarom bieden we het aan op zoveel mogelijk adressen in Nederland. En het is ook nog eens verrassend betaalbaar. Wel zo fijn.
De voordelen op een rij:
Kom hier meer te weten over Glasvezel.
* Deze waardering kregen we van de toonaangevende benchmarkorganisatie umlaut. We scoorden maar liefst 953 uit 1000 punten.
Weten of je Glasvezel hebt of krijgt? Ontdek het in 5 seconden met onze postcodecheck.
Hier vind je nog meer van onze Glasvezel verhalen: