Is je telefoon snel leeg? Dat is vervelend. Gelukkig kan je er wat aan doen. Ontdek hier waarom je batterij snel leeg loopt en wat je eraan kan doen. Zo gaat de batterij van je telefoon langer mee. En hoef je hem minder snel op te laden.
Zit je weer met een lege telefoonbatterij? Hier zijn de belangrijkste oorzaken. Weet je ook meteen wat je eraan kan doen.
Heb je je telefoon al een paar jaar? Dan kan de batterij minder goed werken. Elke keer dat je je telefoon oplaadt, slijt de batterij een beetje. Na een paar jaar is het normaal dat de capaciteit minder wordt. Is je iPhone batterij snel leeg? Dat kan na een paar jaar gebeuren.
De telefoon loopt snel leeg wanneer hij de hele dag aan staat. Dat kost energie. Ook wanneer je niks doet en het scherm gewoon aan staat, wordt de batterij belast. En gaat je telefoon sneller leeg.
Hoe feller je scherm staat, hoe meer dat van de batterij vraagt. De felste stand is handig wanneer je buiten in de volle zon loopt. Binnen kan je de felheid lager zetten. Dat bespaart batterij.
Heb je veel apps openstaan? En zijn het ook nog eens zware apps? Dan vraag je meer van de batterij. En gaat je telefoon snel leeg. Bij zware apps kan je denken aan nieuwe spellen of apps om video’s mee te bewerken. Maar je kan in je telefoon ook opzoeken welke apps veel van je batterij vragen.
Is de batterij van je iPhone snel leeg? Ontdek zo welke apps veel vragen van je telefoon.
Is de batterij van je Android telefoon snel leeg? Bijvoorbeeld de batterij van je Samsung telefoon Hier vind je zware apps op je Android telefoon.
De batterij krijgt het ook zwaar als het bereik van je telefoon slecht is. Dan zoekt je telefoon extra hard naar een verbinding met het mobiele netwerk of een wifiverbinding. Bij slecht bereik is het slim om de vliegtuigmodus in te schakelen. Dan zoekt de telefoon niet meer naar een verbinding.
Is je wifiverbinding thuis niet goed? Kies dan voor Wifi Plus. Met deze wifiversterker verbeter je het signaal. Je verbinding is stabieler en dat is beter voor de batterij van je telefoon.
Met locatievoorzieningen kan een app zien waar je bent. Handig wanneer je in Google Maps een route volgt. Maar deze data kost wel extra energie. De batterij loopt snel leeg. Zeker wanneer je meerdere apps hebt met de locatievoorziening aan.
Heb je je telefoon weggelegd na gebruik? Kijk naar de vergrendelingstijd. Hoe hoger die staat, hoe langer het duurt voordat de telefoon vergrendeld wordt. En al die tijd staat je scherm aan. Dat kost meer batterij. Door deze lager te zetten, gaat de telefoon sneller op zwart. En daardoor gaat de batterij langer mee.
Heb je synchroniseren in je telefoon aan staan? Dan zorgt de telefoon ervoor dat apps automatisch synchroniseren, zoals je e-mail. Als je een mail op je laptop opent, is de mail ook gelezen op je telefoon. En andersom natuurlijk. Maar dat synchroniseren zorgt ervoor dat je telefoon de hele tijd data verstuurt en ontvangt. En dat kost meer batterij. Je kan het synchroniseren uitzetten. Dat doe je zo:
Krijg je een push-notificatie in een app? Dat kost ook elke keer weer iets van de batterij. Zo gaat het scherm met een push-notificatie aan en komt het bericht in beeld. Wanneer dat de hele tijd doorgaat, belast je de batterij. Gaat je telefoon snel leeg en ontvang je de hele dag door berichten? Je kan dan de push-notificaties uitzetten.
Met al deze elementen kan je telefoon snel leeglopen. Pak er een paar aan en je merkt al dat je batterij langer meegaat. Daarnaast zijn er nog een paar tips om ervoor te zorgen dat de batterij van je telefoon langer meegaat.
Zit je de hele dag op je telefoon? Dan gaat je batterij ook snel leeg. De batterij van je telefoon gaat langer mee wanneer je hem minder vaak gebruikt. Probeer je telefoon op een dag minder vaak te pakken. En de tijd dat je op je telefoon zit te beperken.
En als je hem dan toch gebruikt, let dan ook eens op de tijd die je doorbrengt op socialmedia-apps zoals Tik Tok, Instagram en Facebook. Dat zijn apps die veel van je batterij vragen.
Elke keer dat je je telefoon oplaadt, vraagt dat wat van de batterij. Een telefoon die je de hele tijd aan de oplader hangt, slijt sneller dan wanneer je hem alleen oplaadt wanneer het nodig is.
Veel telefoons bieden de mogelijkheid om geoptimaliseerd op te laden. Dat is in de nacht handig. De telefoon laadt op tot zo’n 80 procent. De overige 20 procent laadt hij dan op vlak voordat je wakker wordt. Zo heb je een telefoon met een volle batterij zonder dat hij de hele nacht aan het laden is. Ontdek hier meer batterij opladen tips.
Een andere belangrijke tip voor je batterij: zorg dat je telefoon niet te heet wordt. Een hoge temperatuur beperkt de capaciteit van je telefoon. Ook als hij uit staat. Leg je telefoon dan ook nooit in de zon. Boven de 35 graden treden er problemen op.
Bij temperaturen onder de 0 graden werkt de batterij ook minder goed. Maar dat is tijdelijk. Wanneer het warmer wordt, werkt de batterij weer hetzelfde.
Gaat het echt niet meer met de batterij van je telefoon en valt hij na een paar uur uit? Dan kan je ervoor kiezen om een nieuwe batterij te plaatsen. Dat kan bij veel verschillende winkels. Of kies ervoor om een nieuwe telefoon te halen. Daarmee heb je een telefoon waarvan de batterij weer lang meegaat.