Gaat de Android batterij snel leeg van jouw Huawei, Samsung of een andere Android-telefoon? Niets is irritanter als een prachtige telefoon in handen met een lege accu. Wéér vragen aan het barpersoneel van je stamkroeg of je even mag opladen. En altijd maar die oplaadkabel die standaard in je tas zit, zodat je met een lege batterij altijd even snel een stopcontact kunt opzoeken. Super annoying. Met deze acht tips om je batterij langer leven in te blazen, laat jij je oplader voortaan thuis!
Je kent het wel: door je foto’s heen scrollen en direct zien waar je je die foto hebt genomen. Of: een Insta-foto posten en je locatie aan de omschrijving toevoegen. Je toestel helpt je met het vinden van je locatie, superhandig. Helaas niet zo handig voor je batterij. Want ook zonder dat je het nodig hebt, houdt je telefoon – afhankelijk van je instellingen – bij waar je wanneer bent. En dat kost energie. Schakel daarom locatiediensten en gps uit. Wil je toch je locatie bij je Insta-post zetten, dan kun je dat ook handmatig doen!
Op zoek naar een toestel waarvan de batterij niet snel leeg gaat? De Samsung S21 heeft een verbeterde All Day-batterij van 4000 mAh. Wat dit betekent? Dat je de hele dag kunt gamen, appen en streamen zonder dat je batterij zomaar leeg is. Chill!
Schermhelderheid op standje 10? Niet alleen energiezuigend voor je telefoon, maar ook nog eens voor je ogen! Een te fel scherm kan, vooral vlak voordat je naar bed gaat, onrustig zijn voor je ogen. Bye-bye schoonheidsslaapje dus! Daarom is het verstandig om met een lage schermhelderheid je laatste appjes van de dag te versturen. Je batterij gaat dan ook langer mee. Handig: schakel de automatische schermhelderheid in. Zo regelt je Android-toestel zelf wanneer de helderheid omlaag of juist omhoog moet.
!Je Facebook-vriend [XXX] heeft een nieuwe foto toegevoegd! Lekker belangrijk. Wil je écht een notificatie ontvangen bij iedere nieuwe FB-update? Of bij elk mailtje dat binnenkomt? Of van iedere Insta like? Om al deze notificaties te versturen, blijft je Android-telefoon de hele tijd al jouw nieuws feeds en inboxen updaten. Ook als de app is afgesloten. Dat vrééééét energie! Uitzetten dus ;-). Ook chill hieraan is dat je niet de hele tijd wordt gestoord door al die updates. Lekker Zzzzzzen, net als met deze vogelgeluiden apps!
News flash: Facebook ZUIGT energie! En dan hebben we het over de FB-app op je Android-telefoon. Het schijnt dat deze app bijna de meeste energie verbruikt van al je apps. Maar gelukkig bestaan er toffe opties! Metal for Facebook is bijvoorbeeld een lichtere versie van de Facebook-app.
Nog zo’n stiekeme energiezuiger: Google Play Store-updates. Die zorgen ervoor dat al je apps elke keer weer zoeken naar nieuwe updates en deze ook nog ‘ns meteen installeren! Gaat je Android batterij snel van leeg én kost je mobiele data! Uitzetten dus die handel. Hoe? In de instellingen bij Google Play kies je bij Automatisch bijwerken voor Niet automatisch bijwerken. Wel soms even checken of je zelf je apps moet updaten.
Wifi, Bluetooth en hotspots… gebruik je ze niet? Zet ze dan uit. Je Android-telefoon zoekt, als je wifi aan hebt staan en je niet met een netwerk bent verbonden, telkens naar wifi-netwerken. Met Unlimited van Odido hoef je je geen zorgen om je databundel te maken, dus zet je wifi alleen aan als je ergens bent (thuis, op school, op werk) waar je op de wifi kan. Datzelfde geldt voor Bluetooth en je eigen hotspot. Gebruik je het niet? Laat je telefoon er dan niet onnodig naar opzoek gaan.
Nog iets waarvan je Android batterij snel leeg gaat? Het doen van een software-update. Natuurlijk wil je dat je telefoon altijd up to date is met de laatste snufjes, maar weet ook: een nieuwe software inladen op je smartphone kost enorm veel batterij. Doe een update daarom vooral als je thuis bent, waar je lader in de buurt is. Zo voorkom je dat je onderweg ineens zonder accu zit.
Heb je al deze zeven stappen doorlopen, maar is je Android batterij nog stééds snel leeg? Dan hebben we nog één echte gouden tip: de accubesparende modus. Deze modus schakel je in, zodat je telefoon tijdelijk zijn stroomverbruik vermindert. Zo ververst je telefoon geen apps meer op de achtergrond. Je zet deze modus aan door in je instellingen de batterijbesparing te activeren. Je doet dan (bijna) twee keer zo lang met je laatste 20% aan batterij!
Werkt dit allemaal niet? Dan is jouw telefoon misschien gewoon op. Onze tip: de OnePlus 8 Pro of Samsung Galaxy S20, die hebben een batterij van wel 4510 en 4000 mAh.