iPhone 14
De iPhone 14 heeft een batterij die lang meegaat.
Ben je een uur met je iPhone onderweg en is de batterij al onder de vijftig procent gedoken? Dan wordt het een lastig dagje. Zeker wanneer je je iPhone 15 niet kunt opladen. Met deze batterij besparen tips gaat je iPhone langer mee.
We zetten de belangrijkste en handigste tips om batterij te besparen voor je op een rij.
Je bespaart de batterij van bijvoorbeeld je iPhone 14 Pro door de Energiebesparingmodus aan te zetten. Daarmee worden bepaalde functies gedeactiveerd. Zo wordt 5G uitgezet, met de uitzondering voor videostreaming en de helderheid van het scherm wordt verlaagd. Ook worden foto’s niet meer naar iCloud geüpload, apps niet meer bijgewerkt en je e-mail wordt minder vaak opgehaald. Hierdoor heeft je batterij het minder zwaar.
Zo zet je de Energiebesparingmodus aan:
Wanneer de Energiebesparingmodus je even te ver gaat, zijn er nog andere batterijbesparing iPhone tips. De batterij gaat langer mee met een lagere helderheid van het scherm. Dit pas je aan door het ‘Bedieningspaneel’ te openen. Verlaag de helderheid en de batterij gaat langer mee. Of stel de nightshift iPhone modus in.
De iPhone 14 heeft een batterij die lang meegaat.
Heb je vaak te maken met een lege iPhone batterij? Overweeg om een zwarte achtergrond in te stellen. De pixels van de zwarte achtergrond verbruiken geen energie. Apple weet dit zelf ook en heeft een standaard zwarte afbeelding klaarstaan om als achtergrond in te stellen. Dit werkt zo:
Ook kun je de donkere modus van de iPhone aanzetten.
Het uitzetten van de pushnotificaties geeft rust én het bespaart batterij. Want bij elke pushnotificatie gaat het scherm aan, wordt er een geluid gemaakt en trilt de telefoon. Dat zijn allemaal kleine dingen die ervoor zorgen dat de batterij sneller leeg gaat.
Een andere slimme zet om batterij te besparen op de iPhone is een Focus-modus aan te zetten. Daarmee worden pushnotificaties, opgehaalde emails en zelfs telefoongesprekken onderdrukt. Op deze manier heb je echt een telefoon die in rust is en minder batterij verbruikt.
Met de locatievoorzieningen aan, zien apps waar jij je bevindt. En dat gaat ten koste van je batterij. Zet ze per app uit en spaar je iPhone batterij. De app vraagt bij het uitzetten niet de hele tijd GPS-data op. Hierdoor gaat de batterij langer mee.
Met je persoonlijke hotspot heb je onderweg via je iPhone een internetverbinding op je laptop. Dat heeft veel voordelen. Maar dit kost stroom. Ook wanneer je het niet actief gebruikt, helpt het om de optie van de persoonlijke hotspot helemaal uit te zetten.
Sommige apps blijven op de achtergrond batterij vreten doordat ze telkens via je mobiele data informatie ophalen. Zet de toegang tot mobiele data voor deze apps uit en de hoeveelheid stroom die ze opslurpen wordt in één keer een stuk verlaagd.
Is de batterij van de iPhone bijna leeg en moet je hem later op de dag echt voor iets gebruiken? Zet dan je mobiele data helemaal uit en schakel Bluetooth uit. Door de vliegtuigmodus aan te zetten zet je de mobiele data uit. Het uitschakelen van Bluetooth gaat zo:
Je ziet hier ook welke apparaten via Bluetooth verbonden zijn. Door Bluetooth uit te zetten is je Apple Watch niet meer verbonden met de iPhone. Ook kun je niet meer draadloos luisteren naar je muziek.
Wat je vaak ziet bij iPhone gebruikers met een lage batterij, is dat ze allemaal apps afsluiten. Het idee is dat een afgesloten app geen batterij kost. Maar dat is niet zo. Het gaat juist ten koste van de batterij. Want wanneer je de app opstart, kost dat extra batterij. Wanneer je ze gewoon ongebruikt open laat, wordt er geen extra batterij belast en kost het ook minder kracht wanneer je de app opent. Apps afsluiten doe je dan ook vooral voor je eigen overzicht..
Blijf je telkens stoeien met een iPhone batterij die razendsnel leegloopt? Het zou kunnen dat deze dan toe is aan vervanging. Met een nieuwe batterij is je iPhone weer in topconditie. Ontdek hier hoe je je iPhone batterij kunt vervangen.