Ben je vaak op pad, maar vergeet je soms waar je bent geweest? De Google Maps tijdlijn geeft je inzicht. Als je op je telefoon Google Maps met locatiegeschiedenis gebruikt, dan krijg je een handig overzicht. Dit wordt ook maandelijks naar je gemaild. Hoe het allemaal werkt, dat lees je in dit blog.
De Google Timeline of de Google Maps tijdlijn geeft je een overzicht van de plaatsen die je hebt bezocht. Hoewel, Google gebruikt zelf de term ‘mogelijk hebt bezocht’. Je locatiegeschiedenis is de basis. En die is niet altijd even accuraat. Fouten zijn zodoende mogelijk.
Toch geeft het een mooi overzicht van waar je bent geweest. Door de Google Timeline erbij te pakken, herbeleef je de reizen die je hebt gemaakt en de plekken die je daarbij hebt bezocht. Het is zowel beschikbaar op je pc of Mac als op je Android telefoon of iPhone.
Het grote voordeel van de Google Maps tijdlijn is dat je een mooi overzicht hebt van alles wat je hebt gedaan. Leuk om reizen te herinneren. Door zo’n Google Maps tijdslijn te bekijken, zie je waar je geweest bent en krijg je dat heerlijke ‘oh ja’-gevoel. Vervolgens zoek je makkelijk foto’s van die data erbij en mijmer je over de mooie reizen die je gemaakt hebt.
Gebruik je Google Foto’s? Dan worden de foto’s die je op die locaties gemaakt hebt gekoppeld aan de Google Maps tijdlijn.
Wil je een Google Timeline maken? Dat doe je via Google Maps. Dit zijn de stappen om te doorlopen:
Google zelf geeft aan dat de Google Timeline qua privacy goed in elkaar zit. De Google Maps tijdlijn is alleen privé voor jou te bekijken. Maar omdat deze gekoppeld is aan je Google account, heb je altijd een klein risico. Wellicht dat je niet wil dat mensen binnen je huishouden zien waar je geweest bent. De geschiedenis is namelijk in te zien.
Daarnaast geef je een stuk van je privacy weg. Google weet door de Google Maps tijdlijn waar je geweest bent.
Wil je de Google Timeline uitzetten? Dat kan. Ga daarvoor naar Google Maps en volg deze stappen:
Wil je meer halen uit Google Maps? Hier lees je alles over Google Maps offline gebruiken.