Van top tot teen je laptop schoonmaken? In dit blog lees je hoe je ervoor zorgt dat jouw laptop van binnen én buiten weer helemaal fris is!
Het is belangrijk de buitenkant van je laptop goed schoon te houden. Zo voorkom je problemen en gaat hij een stuk langer mee! Maar welke manieren zijn er eigenlijk om dit het beste te doen? Wij zochten het uit en zetten de beste manieren voor je op een rij.
Wist je dat het toetsenbord meer vuil bevat dan je misschien denkt? Reden genoeg om jouw toetsenbord eens goed onder handen te nemen. Het eerste wat je doet, is je laptop ondersteboven houden. Zo verwijder je losse deeltjes. Schud hem hierbij een beetje heen en weer en blaas het toetsenbord schoon. Vervolgens wrijf je het toetsenbord zachtjes schoon met een microvezeldoek. Je kunt vuil tussen de toetsen ook verwijderen met een wattenstaafje met alcohol.
Is je scherm vies? Je scherm schoonmaken gaat vrij makkelijk. Verwijder eerst het stof door deze af te nemen met een droge microvezeldoek. Vervolgens pas je een speciale beeldschermreiniger toe. Let op: deze speciale spray voor je beeldscherm mag geen aceton bevatten. Spray hem ook nooit rechtstreeks op je scherm, maar spray de inhoud op het doekje.
Wil je de behuizing van je laptop schoonmaken? Ook de behuizing kun je eenvoudig schoonmaken met een vochtige microvezeldoek. Zorg ervoor dat je daarna de laptop nog een keer afneemt met een droge microvezeldoek. Sluit je laptop pas weer aan als hij echt goed droog is. En als je daarop wacht, kan je gelijk verder gaan met je telefoonhoesje schoonmaken.
Wil je de USB-poorten, koeling en andere uitgangen van je laptop schoonmaken? Dan kun je het beste een wattenstaafje met wat alcohol gebruiken. Mocht je deze uitgangen echt grondig willen reinigen, dan kun je het beste een specialist inschakelen. Zij halen je laptop uit elkaar en reinigen deze grondig.
Heb je de buitenkant van je laptop schoongemaakt, dan is het tijd om ook je laptop van binnenuit aan te pakken. Zo hou je hem snel om te blijven profiteren van het snelle Internet van Odido.
Heeft je laptop naast een schijf met daarop het besturingssysteem ook een andere harde schijf? Die kun je formatteren. Zo verwijder je alle bestanden van deze schijf en wordt-ie ingedeeld volgens een nieuwe bestandsindeling. Hierdoor wordt hij mogelijk sneller en is de harde schijf sowieso weer goed opgeruimd. Dit maakt je computer meteen wat sneller.
Wat je ook kunt doen, is jouw laptop resetten. Je zet dan de laptop terug naar zijn fabrieksinstellingen. Dit betekent dat alle instellingen weer hetzelfde zijn als toen je de laptop kocht. Je kunt bijvoorbeeld je laptop resetten als hij vol met bestanden en gegevens staat en je echt back to basics wilt gaan.
Heb je je laptop schoongemaakt om hem te verkopen of om hem weer op snelheid te krijgen? Maar wil je toch een nieuwe laptop? Dit blog helpt je de keuze maken tussen een Chromebook of laptop.