Citymapper
Tover je telefoon om tot een complete OV-fiets-reisplanner. Handig!
Met een goede navigatie-app weet je altijd precies waar je bent. Je verdwaalt nooit meer en ontdekt er ook nog eens onontdekte pareltjes mee. Zelfs in onbekende landen. Hier vind je onze 10 beste navigatie-apps voor de auto, fiets, scooter en alle andere voertuigen.
Citymapper is 1 van de beste gratis navigatie-apps. Met deze app verplaats je je snel van A naar B. Van de kortste route op de scooter tot een treinrit of met de auto. Want met Citymapper kies je elk voertuig dat je maar wil. Dankzij de integratie met Uber vind je ook snel een taxi. Met Citymapper reis je op je gemak naar elke bestemming.
Google Maps is een populaire routeplanner voor iPhone en Android. Je reist er makkelijk mee van A naar B. Je gebruikt deze app als voetganger, fietser, automobilist of als je reist met het openbaar vervoer. Ook heeft de app duidelijke verkeersinformatie. Bijvoorbeeld over files. Je vindt er ook nog eens snel restaurants, winkels of bijvoorbeeld een massagesalon mee. Je ziet meteen wat andere mensen van deze locaties vinden. De Google beoordelingen zijn gekoppeld. Ook kan je direct de afstand meten met Google Maps. En zelfs Google Maps offline gebruiken. Of met cooördinaten zoeken in Google Maps.
Calimoto is een navigatie-app voor motors. In de app stel je makkelijk je eigen route samen en zie je het weersbericht. Zo ben je altijd voorbereid op een plotselinge regenbui. Met duizenden routes en ervaringen van andere motorrijders ontdek je de mooiste plekken in de buurt.
Ook Waze behoort tot de beste routeplanner apps voor auto’s, scooters en andere voertuigen. De app lijkt veel op Google Maps. Hij toont actuele verkeersinformatie en vertelt je waar flitspalen staan. Ook helpt Waze bij het vinden van een parkeerplek. En kan je naar podcasts luisteren. Goed om te weten: met Waze kan je je eigen stem gebruiken voor de verkeersinformatie. Of die van een bekende. Spreek een aantal zinnen in en je hebt persoonlijke begeleiding tijdens het rijden.
Deze navigatie-app is voor de echte natuurliefhebber. Met Wikiloc ontdek je de leukste buiten routes. Van wandelen tot hardlopen en van fietsen tot kajakken. Je kan kiezen uit ruim 70 verschillende activiteiten. Volg bestaande routes uit de app of stel je eigen route samen. Dankzij de talloze routes zit er altijd wel iets voor je bij. Ook kan je zelf live je routes opnemen en met gps zien waar je bent.
TomTom heeft een navigatie-app voor mobiele telefoons. Deze heet TomTom Go. Een duidelijke en gebruiksvriendelijke app. Zeker tijdens het wel of niet nemen van afslagen. Je kan alle kaarten van de wereld van tevoren downloaden met wifi. Zo heb je tijdens het rijden geen internet nodig. Dat scheelt weer in de kosten. Handig voor buiten Europa of als je geen onbeperkt internet hebt.
Waterkaarten is een navigatie-app voor boten. Handig om nooit te verdwalen op het water. De app heeft alle waterkaarten en vaarroutes van Nederland voor je. Of je nou een tochtje door de grachten maakt of de zee op gaat: je vindt altijd je weg terug.
HERE WeGo is een gebruiksvriendelijke navigatie-app. Het maakt niet uit of je met de auto, trein of lopend naar je eindbestemming gaat. De app begeleidt je nauwkeurig om zonder problemen van A naar B te gaan. Ook helpt de app je een parkeerplaats te vinden.
Een ander voordeel is dat je vooraf de wegenkaart van ongeveer elk land kan downloaden. Handig om offline te navigeren. Daarnaast maak je makkelijk snelkoppelingen aan van routes die je vaak aflegt. Bijvoorbeeld naar je werk. Tik de snelkoppeling aan en de routebeschrijving verschijnt direct. File op je route? Dat weet je op tijd dankzij de app.
Ga je met de auto toeren? Dan is Flitsmeister een handige app. Hij wijst je niet alleen de snelste route, maar zorgt er ook voor dat je de lange files ontwijkt. Met deze app weet je precies hoe hard je overal mag rijden en hij waarschuwt je voor flitspalen. Zo laat je je niet verrassen in een onoplettend moment.
Maps.me begeleidt je tijdens het rijden, wandelen en fietsen. Overal ter wereld. De kaarten zijn offline te gebruiken. Ook staan er leuke bezienswaardigheden in. Zo heb je geen internet nodig om leuke plekken in een stad te ontdekken. Dat scheelt weer data. Ook fijn: de kaarten worden dagelijks bijgewerkt door miljoenen bijdragers van OpenStreetMap (OSM). Dat is een open source-versie. Zo worden veranderingen qua navigatie snel overgenomen in de navigatie-app. Het is daarmee een complete routeplanner app. Voor op de scooter en op andere voertuigen.
Met deze 10 navigatie-apps ben je altijd voorbereid. En weet je precies welke weg het snelste leidt naar je eindbestemming. Ook handig: deze veilig verkeer-apps, de beste parkeer-apps en Apple CarPlay apps.